BURSA / İNEGÖL - ERDEM BEYAZIT İMAM HATİP ORTAOKULU

Okulumuzun Tarihçesi

Okulumuz...

ERDEM BEYAZIT İMAM HATİP ORTAOKULU BİNA TARİHÇESİ

1 Ekim 1932 tarihinde İnegöl Ortaokulu şimdiki İshakpaşa İlköğretim Okulu binasında hizmete girdi. İlçe halkının ve bütün köylerin ortak çalışmasıyla belediyeye ait arsada yeni bina inşaatı başladı. Tek kat üzerine U planıyla yapılan ve 45 günde bitirilen binaya 1933-1934 ders yılında taşınıldı.

C blok ihtiyaca yetmediğinden 1968 yılında A blok yapıldı, daha sonra B blok da inşa edilerek 1971'de hizmete girdi. Buna rağmen ilçenin tek lisesi olması sebebiyle çift öğretime devam edildi.

13.02.2005 tarihinde İnegöl Lisesi 2005-2006 Eğitim Öğretim Yılı başında Yabancı Dil Ağırlıklı Liselerin Anadolu Lisesi'ne dönüştürülmesiyle ilgili genelge doğrultusunda İnegöl'de açılan iki yeni lisenin imkânları da değerlendirilerek İnegöl Lisesi öğrenci ve öğretmen kadrosunu azaltarak Anadolu Lisesine dönüştürülmüştür.

2005-2006 öğretim yılında C Blok İshakpaşa İlköğretim Okulu'na devredilmiş, C Blok önünden duvar çekilerek bahçeler ayrılmış, ayrıca öğrenci giriş kapısı kapatılarak Hükümet Konağı tarafında tek bir giriş kapısı düzenlenmiştir.

2014-2015 eğitim öğretim yılında İnegöl Anadolu Lisesi yeni binasına taşınmıştır. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün gayretleri doğrultusunda Bakanlık tarafından okulumuz Erdem Beyazıt İmam Hatip Ortaokuluna tahsis edilmiştir.

2016 - 2017 Eğitim Öğretim yılında 15 Temmuz Darbe Girişimi ardından okulumuz bakanlık tarafından tahsis edilen yeni binasına taşınmış olup eğitim öğretime devam etmektedir.

Çevrenin problemlerinden koruyup hayatı kolaylaştırmak, kötü davranış ve alışkanlıklara okulda izin vermeyerek öğrencilerin davranış ve ahlakını güzelleştirmek hayat standartlarını ve eğitim öğretimi dengelemek okulun işlevleri arasında olması gerekmektedir diyen EBİHO velilerle el ele  yoluna devam etmektedir.

Yayın: 02.03.2015 - Güncelleme: 15.09.2020 14:59 - Görüntülenme: 2045