BURSA / İNEGÖL - ERDEM BEYAZIT İMAM HATİP ORTAOKULU

Kas

7/A sinifi öğrencileri sorumluluk değeri kapsamında okulumuzun çevresinde çöp toplama etkinliği gerçekleştirdi.

Ekm

Öğretmen voleybol takımımız İnegöl Kaymakamlığı Öğretmenler Arası Voleybol Turnuvasına galiyet ile başladı. Öğretmenlerimiz Hamza Bey ortaokulunu 2-0 lık skorla geçerek gruptaki ilk galibiyetini aldı.

Takıma destek vermek için trübünleri dolduran Değerli Müdürümüz Ayhan ÖGCEM ve öğretmen arkadaşlarımıza teşekkür ederiz.

Maç Sonu Koç Ahmet Y. 'nın yapıtğı açıklamada " 15 gündür sıkı bir şekilde hazırlanıyoruz. Gruba galibiyetle başlamak önemliydi. Çarşamba günü 2. maçımız için hazırlıklara bir günlük izin sonrası başlayacağız. Tüm velilerimizi ve öğretmen arkadaşlarımızı çarşamba günü saat 19:00'da Zeki Konukoğlu A.L spor salonuna bekliyoruz." dedi.

Ekm

Tüm yurtta büyük bir coşku ve gururla kutlanan Cumhuriyetimizin 100. yılı, Okulumuzda da coşkulu bir kutlama töreniyle kutlandı.  Öğretmen Arkadaşlarımız, Öğrenci Velilerimiz ve Pek Kıymetli Öğrencilerimiz  Törene Katılım Gösterdi.

Emeği geçen tüm paydaşlara teşekkürler ederiz.

Ekm

Değerli Öğretmenlermiz rehberleğinde yeni bir Bursa kent gezisini gerçekleştirdik. :)

Ekm

Öğrencilerimiz Erkan Öğretmenimiz rehberliğinde Bursa Havacılık ve Uzay Müzesini ziyaret etti.

Ekm

Doğum oranlarının düşmesi ve teknolojik gelişmelerin sağlık hizmetlerinde etkili kullanımı, bilinçli beslenme ve hareketli yaşam, ortalama yaşam beklentisinin uzamasına ve yaşlı nüfusun toplam nüfus içerisindeki payının artmasına olanak sağlamıştır. Yaşlı nüfus artış hızına paralel olarak yaşlılık ve yaşlı sağlığı konularında farkındalık yaratmak amacıyla tüm dünyada 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü olarak anılmaktadır.

TUİK nüfus projeksiyonlarına göre, Ülkemizde yaşlı nüfus oranının 2023 yılında %10.2,  2030 yılında %12.9, 2040 yılında %16.3, 2060 yılında %22.6 ve 2080 yılında %25.6 olacağı tahmin edilmektedir.

Yaşlı nüfusun artan oranı yaşlılara sunulan sağlık hizmetlerinin de çeşitlenmesine gerektirmektedir. Genç gruplarda sağlık hizmetlerinin temel hedefi tedavi iken, yaşlı gruplarda esas hedef; yaşam kalitesinin arttırılması ve korunmasıdır. Yaşlıların yaşam kalitesinin korunması, yaşlılık döneminde sık karşılaşılan, “Alzheimer, demans” gibi sağlık sorunlarının yaşlılığın doğal sonucu gibi görmezden gelinmemesi ile de mümkündür.

Yaşlılarda yaşam kalitesini etkileyen faktörlerin bilinmesi yaşlıların, sağlığı koruyucu ve geliştirici davranışlar sergilemelerinde, sosyalleşmeleri ve mutlu olmalarında önem taşımaktadır. Yaşlılar için yaşamın uzunluğundan çok kalitesinin önemli olduğu unutulmamalıdır.

Yaşlılık döneminde, sağlıklı yaşam davranışlarının belirlenmesi ve yaşlılıkta sık karşılaşılan “Alzheimer, demans” gibi sağlık sorunlarının erken tespiti ve bu hastalıkların uygun tedavisi için farkındalık çalışmaları sürdürülmektedir.

Yaşlılarımız dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır. Yaşlılık döneminin itibarla yaşanması aynı zamanda bir minnet borcudur.

Eyl

Okulumuza yeni başlayan öğrencilerimiz Özgür EKİZ ve Özhan AYTAÇ rehberliğinde kütüphanemizi ziyaret ettiler.

Eyl

Erdem Beyazıt İmam Hatip Orta Okulu 2023 2024 Eğitim Öğretim Hayatına Merhaba dedi.

Haz

Erdem Beyazıt İmam Hatip Şenlikleri Kapsamında 3.Günde Teknoloji ve Tasarım Sergimizle Devam Ediyoruz.

Haz

İmam Hatip Şenlikleri kapsamında 2.günde değerli müzik öğretmenimiz Selçuk Bey, 5.sınıf öğrencilerinden oluşan korosu ile müzik ziyafeti sundu.

Haz

Erdem Beyazıt İmam Hatip Orta Okulu şenlikleri kapsamında 1.günde futbol turnuvası finali gerçekleşti. Finalde mücadele eden 8/A sınıf rakibini 8-2 mağlup ederek okul şampiyonu olmayı başardı.

Haz

İNEMAT yarışmasında dereceye giren Zeynep YÜREKLİ  ve Ahmet Canip GÜNDOĞMUŞ adlı öğrencilerimize onların yetişmesinde emeği geçen öğretmenlerimize ve Velilerimize teşekkür  ediyoruz.

Nis

Erdem Beyazıt İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri Ramazan'a Salât-i Ümmiye ile ara tatile giriyor.